VİZE SINAV DUYURUSU VE OTURUM SORGULAMA (20-21 Nisan 2024)

2023-2024 BAHAR DÖNEMİ VİZE SINAV DUYURUSU

Vize Sınav oturumunu sorgulamak için (sınav giriş belgesi) tıklayınız *****

Yüksekokulumuz 2023-2024 Bahar Dönemi Vize Sınavları, Akademik Takvimimizde daha önce duyurulduğu üzere, 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde, Yüksekokulumuzun bulunduğu il olan Edirne’de, Trakya Üniversitesi Prof.Dr. Ahmet Karadeniz Yerleşkesinde, Mühendislik Fakültesi Dersliklerinde yapılacaktır.

(Sınav Binası haritası için tıklayınız…)

Vize Sınavlarının Organizasyonu:

Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Tunca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce yürütülür.

Vize Sınavlarının Tarih ve Saati :

Öğrencilerimiz, Bahar Dönemi Vize sınavlarına 20-21 Nisan 2024 Cumartesi – Pazar tarihlerinde gireceklerdir. Sabah oturumları saat 10:00’da, öğleden sonra oturumları ise 14:00’da başlamaktadır.  (Oturumlara ait sınav evrakları, belirlenen sınav zamanı dışında açılamayacağından, öğrencilerimizin oturum değiştirme talepleri karşılanamayacaktır.)

Öğrencilerimizin bu duyuruda yer alacak olan Sınav Giriş Belgesinin çıktısını alarak sınava gelmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerimizin sınava girecekleri yer ile ilgili herhangi bir doküman adreslerine gönderilmeyecektir.

Öğrencilerimizin 20-21 Nisan 2024 Vize sınavları sırasında Edirne’de konaklama ile ilgili işlemleri (rezervasyon vb ) kendileri tarafından yürütülecektir.

Sınav Kuralları

Öğrenciler sınav sırasında hesap makinesi kullanabilir; fakat üzerinde program yapılmasına, saklanmasına ve çalıştırılmasına izin veren hafızalı, gelişmiş (run, exe gibi komutlara sahip) hesap makinesi kullanmaları yasaktır.

Öğrenciler sınav salonlarında AÇIK HALDE cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı, bilgisayar, tablet, akıllı saat v.b. iletişim araçları ile fotoğraf makinesi, kamera gibi görüntü kaydedici araçları bulundurmamalıdırlar. Bu tip cihazların, kesinlikle kapalı halde çantalarda tutması gerekmektedir. Bu cihazları sınav sırasında kullanma girişimi, öğrencinin sınavının geçersiz sayılmasına yol açacaktır.

Öğrenciler sınav binasına ruhsatlı olsa bile silah ile gelmemelidirler.

İzinli olan er-erbaşlar dışında resmi kıyafetle sınava girmek yasaktır.

Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler:

i) Sınava Giriş Belgesi: Öğrencilerin Tunca Meslek Yüksekokulu web sitesinden sorgulama yaparak almış oldukları ve öğrencinin nerede sınava gireceğini gösteren belgedir.

(Sınav Giriş Belgesi için tıklayınız )

ii) Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Geçerli Pasaport belgesi veya öğrenci kimlik kartından herhangi birisi.

Vize Sınavlarının Uygulanışı ve Değerlendirmesi Hakkında

Vize Sınavları, proje dersleri hariç her bir ders için çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır. Eski müfredat derslerinin sınavları klasik yöntemle gerçekleştirilecektir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve optik cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılacaktır. Her bir oturumda belirtilen dersler için bir sınav soru kitapçığı ve optik cevap kâğıdı verilecektir. Her dersin sınav sorularının cevapları, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapılacak işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız. Optik cevap kağıdına, soru kitapçığınızın türünü (A ve B kitapçığı) işaretlemeyi unutmayınız.

Cevapların değerlendirilmesinde doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Dolayısı ile soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda değerlendirme her ders için 100 tam not üzerinden yapılır ve her soruya eşit ağırlıkta puan verilmektedir. Doğru cevap sayısı bir sorunun puan değeriyle çarpıldığında o dersin sınavının ham puanı bulunur. Sınav sorularında sınavlar sırasında tespit edilen bir hata var ise, durum Yönetim Kurulumuzca değerlendirilir, gerekli görülürse soru iptal edilip sorunun puan değeri sınava giren tüm öğrencilerin sınav notuna eklenecektir.

Cevap kâğıtları bilgi işlem ortamında optik okuyucu ile en az iki kez kontrollü olarak okunmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, saklanması ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Sağlık raporuna sahip engelli öğrencilerimiz, özel gözetmenin görevlendirildiği ayrı bir sınıfta ve destek alabilecekleri şekilde sınava girme taleplerini, sınav günü Sınav Koordinatörlüğüne ya da sınav gününden önce tuncamyo@trakya.edu.tr e-posta adresine bildirebilirler. Bu öğrencilerimiz için sınavlarını olumsuz etkileyecek her türlü durumun önlenmesi için gerekli tedbir alınmıştır.

Merkezi olarak yüz yüze gerçekleştirilecek olan Vize Sınavı oturumlarında, hangi dersin hangi oturumda yer aldığını öğrenmek için aşağıdaki tabloları inceleyiniz.

VİZE SINAVININ GENEL BAŞARIYA ORANI %20’dir.

Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz…

TUNCA MESLEK YÜKSEKOKULU (Uzaktan Eğitim)

Bilgisayar Programcılığı Programı Sınav Oturum Bilgileri

BLP I. Oturum 20 Nisan 2024 Cumartesi - 10:00

BLP102

YAZILIM GELİŞTİRME TEMELLERİ

ZAI102

ZORUNLU ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II

ZTD102

ZORUNLU TÜRK DİLİ II

ZYD102

ZORUNLU YABANCI DİL II

20

***ESKİ MÜFREDAT DERSLERİNİN SINAVLARI DA BU OTURUMDA YAPILACAKTIR,DERSLER SINAV GİRİŞ EVRAKINDA GÖRÜNTÜLENECEKTİR***

BLP II. Oturum 20 Nisan 2024 Cumartesi - 14:00

BLP210

TEMEL BİLGİSAYAR MİMARİSİ

20

TUNCA MESLEK YÜKSEKOKULU (Uzaktan Eğitim)

Web Tasarımı ve Kodlama Programı Sınav Oturum Bilgileri

WEB202

WEB PROGRAMLAMA II

20

Bu içerik 04.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 872 kez okundu.