2020-2021 GÜZ DÖNEMİ TEK DERS SINAVI

2020-2021 Güz Dönemi Tek Ders Sınavı, Covid-19 tedbirleri kapsamında LMS Sistemi (https://lms.trakya.edu.tr) üzerinden yapılacaktır. Sınavlar, 20 Şubat 2021 Cumartesi günü saat 00:00'da başlayıp 21 Şubat 2021 Pazar Günü saat 23:59 'da sona erecektir. Belirlenen 2 (iki) gün içinde aşağıda listede bulunan öğrencilerimiz sınavlara girebilecektir. Bitirme Projesi Ödevleri de aynı tarihlerde sisteme yüklenebilecektir. Ödevler için aşağıdaki açıklamayı okuyup, LMS sistemi üzerinden de bilgi alabilirsiniz.

Sınava girebilmek için, Tek ders sınav hakkı kazanan öğrencilerimizin 19 Şubat 2021 günü saat 17:00'e kadar ekteki dilekçeyi doldurup imzalayarak, taranmış halini e-posta ile tuncamyo@trakya.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Not : Tek Ders Sınavına, mezuniyetine engel sadece bir tek dersi kalan öğrenciler katılabilir...

TEK DERS DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrenci No Adı Soyadı KALDIĞI DERS
1107305157 DOĞUKAN HAZAR ELÇEK BİTİRME PROJESİ
1117305130 DİLEK CEYHAN BİTİRME PROJESİ
1127305137 AYKUT ÜNALAN BİTİRME PROJESİ
1137305106 UĞUR ALİ YAVUZ VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ
1137305123 AYTAÇ POLAT BİTİRME PROJESİ
1157305062 ORHAN YILDIZ MATEMATİK
1167305119 FUAT ÇETİNKAYA BİTİRME PROJESİ
1167305148 HALİT CINBIRT GÖRSEL PROGRAMLAMA II
1187305076 TOLGA DEMİR BİTİRME PROJESİ

BİTİRME PROJESİ DERSİ TEK DERS SINAVI HAKKINDA

Bitirme Projesi Dersi Tek Ders Sınavı kapsamında kendi belirleyeceğiniz veya aşağıda listede verilen projelerden bir tanesinin raporunu 21 Şubat 2021 Pazar Günü saat 23:59 pazar gününe kadar LMS sistemine yüklemeniz gerekmektedir.

Projelerin değerlendirilmesinde aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır.

• Hazırlanacak Proje her hangi bir yerden hazır olarak birebir alınmış bir çalışma olamaz. Kopya olduğu anlaşılan rapor 0 notu ile değerlendirilecektir.
  • Çalışmanın raporu tez formatında ( kapak, içindekiler, kaynakça, sayfa numarası, vb..) hazırlanarak LMS sistemi üzerinden word ve pdf dokümanı olarak gönderilmelidir.
  • Değerlendirmede raporun genel düzeni de dikkate alınacaktır.

ÖRNEK PROJE KONULARI

1. Ülkemizde ve dünyada kullanılan uzaktan eğitim sistemlerini detaylı olarak açıklayıp, farklarını, avantaj-dezavantaj, gerekliliği gibi konuları ele alarak iyi bir uzaktan eğitim sisteminde olması gerekenleri açıklayınız. (Uzaktan Eğitim)
  2. Yapay zeka hakkında detaylı bilgi vererek yapay zeka kullanılarak nesne tanıma uygulamalarının nasıl yapıldığı, hangi uygulamaların ve kütüphanelerin (keras-tensorflow vb.) kullanıldığı ve bu uygulamaların birbirinden farklarının neler olduğunu açıklayınız. (Yapay Zeka)
  3. Veri madenciliği nedir? Hangi amaçlarla yapılmalıdır ve bu sistemin avantaj ve dezavantajları nelerdir? Değişik sektörlerde kullanılan veri madenciliklerine örnek vererek açıklayınız. (Veri Madenciliği)
  4. Arduino, Rasperry pi vb. robotik cihazlar hakkında detaylı bilgiler vererek birbirlerinden avantaj ve dezavantajlarını belirtiniz. Eğitim sektöründe bu tip cihazlar nasıl kullanılmalıdır ne tip faydalar sağlayabilir? (Robotik cihazlar)
  5. Siber güvenlik sistemleri nelerdir?
  6. Hangi sistemler kullanılmalıdır? Avantaj ve dezavantajlarıyla birlikte iyi bir siber güvenlik için nasıl uygulamalar yapılmalıdır? (Siber Güvenlik)
  7. Makine öğrenmesi hakkında detaylı bilgi vererek diğer sistemler ile avantaj ve dezavantajlarını açıklayarak gelecekteki durumu hakkında bilgi verilmesi ve makine öğrenmede kullanılan dilleri açıklayınız. (Makine Öğrenmesi)
  8. Bulut sistemleri hakkında detaylı bilgiler vererek çalışma prensipleri ile avantaj ve dezavantajlarını anlatarak güvenli ve güvensiz bulut sistemlerini günümüzde kullanılan örnekleriyle açıklayınız. (Bulut Sistemleri)
  9. Mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemlerini (ios, android, Windows ce vs.) kronolojik olarak anlatarak birbirlerinden avantajlı ve dezavantajlı noktalarının anlatılması ve bu sistemlerdeki geliştirmecilerinin kullandıkları dilleri anlatınız. (Mobil Cihazlar)
  10. Günümüzde bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemlerini (MacOs, Windows, Linux vs.) anlatarak gelişimlerini, avantaj ve dezavantajlarını ve gelecekte yapabilecekleri hakkında bilgiler vererek iyi bir işletim sisteminde olması gerekenleri anlatınız. (İşletim Sistemleri)
  1. Veri madenciliği kavramının gerçek hayat örneği üzerinden çalışma yapılarak sunulması
  2. Büyük veri kavramının gerçek hayat örneği üzerinden çalışma yapılarak sunulması
  3. Otonom sistemleri ile ilgili örnek çalışma yapılması
  4. Makine öğrenmesi yaklaşımları kullanılarak gerçek olay çalışmasının yapılması
  5. RFID Sisteminin kullanıldığı ev içi hasta takip sistemi
  6. RFID otopark sistemi
  7.  İşitme Engelliler için belirlenecek bir konu için eğitim yazılımı geliştirme (mobil, winform, webform)
  8. İşitme engelliler için eğitim hayatlarını veya günlük hayatlarını kolaylaştıracak cihaz geliştirme çalışması
  9. Görme Engelliler için belirlenecek bir konu için eğitim yazılımı geliştirme (mobil, winform, webform)
  10. Fiziksel engelliler için eğitim hayatlarını veya günlük hayatlarını kolaylaştıracak cihaz- yazılım geliştirme çalışması
  11. Görme engelliler için eğitim hayatlarını veya günlük hayatlarını kolaylaştıracak cihaz geliştirme çalışması
  12. USB Port kullanarak Adım motor ve Led vb.. çalıştırma uygulaması
  13. LPT Port kullanarak Adım motor ve Led vb.. çalıştırma uygulaması
  14. Bilgisayar ile uzaktan kumandalı araba kontrolü
  15. Bluetooth üzerinden cep telefonlarına reklam gönderilmesini sağlayan program geliştirmek
  16. Android cihaz üzerinde program geliştirme projesi (veritabanı, sensör vb..)
  17. Android cihaz kullanarak Adım motor ve Led vb.. çalıştırma uygulaması.
  18. Kamera görüntüsünden seçili nesnelerin uzaklıklarının hesaplanmasını sağlayan uygulama geliştirilmesi
Bu içerik 10.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 706 kez okundu.