2022-2023 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme...

1- 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ders Seçimleri 06 Şubat 2023 (08:30) 10 Şubat 2023 (17:30) tarihleri arasında internet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Elektronik ortam dışında kayıt yenileme işlemyapılmayacaktır.

2- Ders seçim işlemi için ayrılmış olan süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

Ancak Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları EğitimÖğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13. maddesine göreMeslek Yüksekokulu öğrencileri, akademik takvimde belirtilen ve ilan edilen tarihlerde, her yarıyıl kayıtlarını yenilemek zorundadırİlan edilen tarihlerde kayıtlarını yenileyemeyen öğrenciler, başvurmaları ve mazeretlerinin haklı ve geçerli olduğunun ilgili Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmesi durumunda, Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve devamsızlık sınırını aşmayan süre içinde, uzaktan eğitim programlarında ise eğitim-öğretimin başladığı tarihten itibaren bir aylık süre içinde kayıt yenileyebilirler. Bu süre içinde ders kaydını yaptırmayan öğrenciler, derslere devam etme hakkını kaybetmiş olur ve kaybedilen yarıyıl/yıl öğrenim süresinden sayılır.

Mazeretli ders kaydı yaptırmak durumunda kalan öğrencilerimizin, mazeretlerini belirten bir dilekçe ile Yüksekokul Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yüksekokulumuz Yönetim Kurulunun mazeretlerini kabul etmesi durumunda, mazeretli ders kaydını 10 Mart 2023 tarihine kadar yaptırabileceklerdir.

Mazeretli kayıt yaptırdıkları tarihe kadar geçen sürelerde LMS sisteminden ders içeriklerine ulaşamazlar.

Ders kaydını yaptırmayan öğrencilereuzaktan eğitim uygulamalarının gerçekleştirildiği

LMS Sisteminde dersler açılmayacaktır.

3- Yüksekokulumuz (uzaktan öğretimöğrencilerinin, öğrenim ücretini (1.037,50 TL) Akbank’ın herhangi bir şubesine elden veya internet bankacılığı ile öğrenci numarasını belirtmek kaydıyla yatırmaları gerekmektedir. Öğrenim ücretinin bankaya ödenmesiinternetten ders seçme işleminin yapılması ve ardından Danışman onayı ile kayıt kesinleşecektir.

İnternetten Kayıt Yenileme İşlemi İçin:

a) İnternet’e bağlı herhangi bir bilgisayardan yararlanarak “https://www.trakya.edu.tr” adresinde bulunan “Öğrenci” menüsü altındaki “Öğrenci Bilgi Sistemi” ne girebilir veya https://obs.trakya.edu.tr” internet adresini doğrudan kullanabilirsiniz. Karşınıza “Sisteme Giriş” ekranı gelecektir.

b) Ekranın sol tarafında bulunan “Şifre gerektiren işlemler için lütfen sisteme giriş yapınız” ibaresinin altındaki “Giriş” tuşuna basınız. Açılan pencereye öğrenci no ve şifrenizi yazıp, “Giriş” tuşuna tıklayınız.

c) Sol bölümde yer alan “Kayıtlanma” seçeneğinden “Kayıt Yenileme” işlemini seçiniz.

Açılan ekranın üst kısmında “Alabileceğim Dersler”, onun altında ise “Seçtiğim Dersler” yer almaktadır. Eğer geçmiş yıllardan başarısız olduğunuz dersler var ise bu dersler “Seçtiğim Dersler” alanında önceden seçilmiş olarak gelecektir.

d) Yeni dönemde almak istediğiniz dersleri üzerine tıklayarak seçiniz ve “ Seçtiğim Dersleri Ekle” tuşuna basarak tek tek ekleyiniz.

e) Alttan almak zorunda olduğunuz ve yeni seçtiğiniz dersler, “Seçtiğim Dersler” alanında yer almaktadır. Son kontrollerinizi yaptıktan sonra “Seçimlerimi Kaydet” tuşuna basarak ders seçme işlemini sonlandırabilirsiniz.

f) Danışmanınız bu sürece onay verinceye kadar, seçilmiş olan dersler üzerinde değişiklik yapılabilmektedir.

4- Son olarak, talep edip kesinleşen kayıt yenileme formunu en son ikamet adresinizi yazarak imzalamalı ve öğrenim ücreti dekontunuz ile birlikte öğrenci işleri bürosuna göndermelisiniz. (tarayıcıdan geçirilmiş belgeleri tuncamyo@trakya.edu.tr e-posta adresine gönderebilirsiniz.)

Önemli Uyarılar

  •   Yüksekokulumuzda bir Eğitim-Öğrenim Yılında:
    GüzDönemi :1.Yarıyıl (1.sınıf 1.dönemi) ile 3.Yarıyıl (2.sınıf 1.dönemiBahar Dönemi: 2.Yarıyıl (1.sınıf 2. dönemi) ile 4. Yarıyıl (2. sınıf 2. dönemi) ifade eder.

  •   Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15. maddesi çerçevesindeara sınıf öğrencileri öncelikle 2. Yarıyıldan alıp başarısız olduğu derslerle birlikte 4. yarıyılın derslerinden en fazla toplam 45 AKTS kredilik derse kayıt yaptırabilir.

  •   Ders seçme işlemi sırasındaTrakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine bakınız.

    http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=8.5.7380&MevzuatIliski=0&sou rceXmlSearch=meslek

    Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15. maddesine göre her bir öğrenci alıp başarısız olduğu zorunlu dersleri tekrarlamak ve başarmak durumundadır. Öğrenci bir dönemde alıp başarısız olduğu seçmeli dersi seçmeyip o döneme ait seçmeli ders havuzundan bir başka ders seçebilir.


NOT : Harcını yatıran öğrencilerimizin öğrenci numaralarını dikkatli bir şekilde kontrol ederek harçlarını yatırmaları önem arz etmektedir. Yatırılan harçlar öğrenci numaranız göz önünde bulundururak yatırılmadığı taktirde yanlış hesaplara gecebilmektedir. Bu gibi durumların önüne geçmek maksadıyla bankadan yapmış olduğunuz işlem sonrasında mutlaka bir dekont edinmeli ve dekontunuzu tuncamyo@trakya.edu.tr adresine mail olarak göndermeniz (tarayarak ya da okunaklı bir şekilde fotografı cekilip) rica ederiz. Dekont maillerinizi gönderdiğiniz mail adresleriniz kurumumuzun size vermiş olduğu öğrenci mail adreslerinden gönderilmesi ve mail içeriğinde ise öğrenci numaranız, adınız ve soyadınız bulunmalıdır.


BAHAR DÖNEMİ İÇİN SEÇİLMESİ GEREKEN DERSLER:

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BAHAR DÖNEMİ SEÇİLMESİ GEREKEN DERSLER

ZORUNLU DERSLER


Yazılım Geliştirme Temelleri
Web Tabanlı Programlama
Nesne Tabanlı Programlama
Zorunlu Yabancı Dil II
Zorunlu Türk Dili II
Zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II

SEÇMELİ DERSLER (ALAN İÇİ) (aşağıda listelenen derslerden sadece bir tanesi seçilecektir.)
Grafik ve Animasyon 
Eğitim Yazılımı ve Proğramlama

WEB TASARIMI VE KODLAMA  BAHAR DÖNEMİ SEÇİLMESİ GEREKEN DERSLER

ZORUNLU DERSLER

Bilgisayar Destekli Tasarım I
Web Kodlama Temelleri
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri
Zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II
Zorunlu Türk Dili II
Zorunlu Yabancı Dil II

SEÇMELİ DERSLER (aşağıda listelenen derslerden yalnızca iki tanesi seçilecektir.)

Görsel Programlama
Temel Bilgi Teknolojileri II
Ağ ve Bilgi Güvenliği

Bu içerik 30.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 1755 kez okundu.