Staj Başvuruları hakkında

Değerli Öğrencilerimiz...


18.08.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; 17.06.2021 tarihli ve 31514 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği"nin 4 üncü maddesi uyarınca bazı önlisans programlarında işletmede mesleki eğitim veya staj yaptırılmasının zorunlu olmadığına karar verilmiştir. Yüksekokulumuzun "Bilgisayar Programcılığı ve Web Tasarımı Ve Kodlama" Programları da zorunlu işyeri stajı kapsamından çıkarılmıştır.   

Yukarıdaki YÖK kararı göz önüne alınarak, yine de öğrencilerimizin iş uygulama alışkanlığı edinebilmesi amaçlanarak (mesleki çalışmışlığı olan öğrenciler de göz önüne alınarak) Trakya Üniversitesi Senatosunun 23 Eylül 2021 tarihli 15 nolu toplantısında alınan 4 nolu karar uyarınca Yüksekokulumuzun staj uygulaması;  çalışmışlığın sayılması veya ödev-proje şeklinde yapılmaktadır. 

Staj Başlangıç Tarihi : 25 Mart 2024

Staj başvuruları STAJ menü sekmesinde yer alan form üzerinden olacak ve 22 Nisan 2024 tarihi mesai bitimine kadar aktif olacaktır.

Sadece başvuruda bulunan öğrencilerimizin staj işlemleri gerçekleştirilecek olup, süresi içinde başvurmamış öğrencilerimiz gelecek eğitim-öğretim döneminde açılacak staj süreçlerinde stajlarını yapabilecektir. Daha önce stajları kabul edilmiş öğrencilerimizin başvuru yapmasına gerek yoktur.

Çalışmışlıklarının staj yerine sayılmasını isteyen öğrencilerimiz bunu gösterir evraklarını 29 Nisan 2024 tarihine kadar Yüksekokulumuza ulaştırmaları gerekmektedir. 

Staj Ödev Uygulama süresi 29 Nisan 2024– 7 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Son teslim tarihi 7 Haziran 2024 'tür.

Uygulama süresi içinde Staj Ödev Konuları ilgili Öğretim Elemanı tarafından LMS üzerinden duyurulacaktır.

Öğretim Elemanınca belirlenmiş olan ödevlerinizi süresi içerisinde tamamlayıp sisteme yükleyebilir ya da ilgili öğretim elemanına eposta yolu ile iletebilirsiniz

TUNCA MYO

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.

Staj yerine çalışmış oldukları kurumdan belge alacak öğrenciler için gerekli belgeler.

Bu içerik 25.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 406 kez okundu.