YENİ KAYIT SORULARINA CEVAPLAR

1. KAYITLAR NE ZAMAN BİTİYOR ?

E-Devlet üzerinden yapılan kayıtlar 06 Eylül 2020 Pazar günü saat 23:59
Kayıt Merkezinde yapılan kayıtlar 05 Eylül 2020 Cumartesi saat 17:00

2. HARÇ ÜCRETİ NE KADAR, NE ZAMAN HANGİ BANKAYA YATIRILACAK ?

Harç Ücreti = 830 TL (Dönemlik)
Yeni kayıt tarihleri arasında veya kayıt yenileme tarihleri arasında ING Bankası üzerinden, herhangi bir şubeden yatırılabilir. Harç ücreti yatırmamış öğrenciler kayıt yaptırmamış sayılır.

3. E-DEVLET KAYDI SIRASINDA ESKİ DİPLOMA BİLGİLERİM ÇIKMIYOR NE YAPACAĞIM ?

E-Devlette çıkmayan diplomalarınızı mezun olduğunuz okullar aracılığı ile e-devlet sistemine işletebilir veya elinizdeki diploma ve diğer evraklarla T.Ü. kayıt merkezine gelip kayıt olabilirsiniz.

4. LİSE DİPLOMAM YOK, MEZUN OLDUĞUM DİĞER ÜNİVERSİTEDE KALDI. LİSE DİPLOMASIZ KAYIT OLUYOR MU?

E-DEVLETTEN KAYIT YAPTIRDIM EVRAKLARI NE ZAMAN GÖNDERECEĞİM ?

Maalesef lise diplomasız kayıt olmuyor, e-devlet üzerinden kayıt yaptıran veya geçici kayıt yaptıran öğrencilerimiz; lise diplomanızı ve diğer evraklarınızı 23 EKİM 2020 tarihine kadar bize ulaştırmanız gerekiyor. Aksi durumda kaydınız yapılmamış sayılır.

5. BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDEN MEZUNUM, MUAF OLMAK İSTEDİĞİM DERSLER VAR?

Kayıt esnasında veya kayıtlardan sonra açılacak muafiyet başvuruları zamanı muafiyet dilekçesi ve ilgili dokümanları verebilir, talebinizi iletebilirsiniz. Muaf olup olmadığınıza dair yönetim kurulu kararı yüksekokul sayfasında ilan edilir.

6. GEÇİCİ KAYIT YAPTIRDIM, BU NE DEMEK !

Geçici kayıt öğrencilerin mağdur olmaması için eksik evrak, edevlet üzerinden kayıt v.b. durumlarda yapılan kayıttır. Eksiklik belirtilen tarihe kadar tamamlanmazsa ( evrak teslimi, harç yatırma v.s.) kayıt iptal edilir. 


Bu içerik 03.09.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1744 kez okundu.