YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

Kurumumuza 2013-2014 öğretim yılında Burs / Öğrenim Kredisi müracaatında bulunan öğrencilerin kazanmış oldukları Burs / Öğrenim Kredisini alabilmeleri için www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile kurumumuz linkine girmeleri, taahütnameyi dikkatlice okuyup, 31 Ocak 2014 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

18 yaş üstü öğrencilerin e-devlet şifrelerini PTT şubelerinden almaları gerekmektedir.

Kazanmış oldukları Burs / Öğrenim Kredisini almak istemeyen öğrencilerin onay işlemini yapmamaları, yapmış iseler taahütname tanzim ve kabul süresi içerisinde sitem üzerinden iptal etmeleri, belirtilen süre içerisinde iptal işlemini yapmamaları halinde ise "Tahsis edilen Burs / Öğrenim Kredisini almak istemediklerini" belirten dilekçeyi "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 06520 Çankaya-ANKARA" adresine ivedilikle göndermeleri gerekmektedir.

18 Yaşından küçük öğrencilerin, taahütnamelerini anne veya babaları şayet her ikiside yok ise kanuni vasileri ile birlikte kurumun kendilerine en yakın merkez veya taşra birimlerinden herhangi birine giderek, kimliklerini ve diğer belgelerini (vasi kararı vb.) yetkili memurlara ibraz ederek yetkili memurlar aracılığı ile imzalamaları gerekmektedir.

Öğrencilerin taahütnameyi onaylamış olmaları kendilerine mutlaka burs veya öğrenim kredisi verileceği anlamına gelmemektedir.

Öğrenciler Burs / Öğrenim Kredilerini T.C. Ziraat Bankasının hangi şubesinden alacaklarını www.kyk.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.
Bu içerik 30.12.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1072 kez okundu.